Samantha

Sims 3 blogg som ägs av en tonåring, som spelat Sims 3 sen 2001.

PGC - Perfect Genetics

Kategori: Utmaningar

När jag har kikat in hos andra simsbloggar, har jag sett PGC och alltid undrat vad det var. Så kikade nyss in på regler via google (Vad skulle man göra utan Google? :p). Det var rätt intressant faktiskt.. 

(Reglerna är från AlltomSims)
 
PGC är, efter Legacy, den mest kända simsutmaningen. PGC står för Perfect Genetics Challenge vilket betyder Perfekta Gener-utmaning. Målet med utmaningen är att skapa en sim med en speciell ögonfärg och hårfärg och sedan nå generation 10 utan att de anlagen har försvunnit.

Början
Börja med att skapa startsimmen i Skapa En Sim.
Simmen måste:
• Vara Ungdom eller Vuxen
• Ha en speciell hårfärg
• Ha en speciell ögonfärg
• Ha egenskapen Ogillar barn och fyra andra (av spelet) slumpade egenskaper.

Med speciella färger menas alltså något som inte finns någon annanstans i staden. Blont hår och gröna ögon räknas alltså inte som speciella.

När du har skapat din sim flyttar du in hen i ett hus eller på en tom tomt. Det finns inga egentliga regler för boende men om du vill kan du följa de originella Legacyreglerna, där du måste flytta in simmen på stadens största tomt.

Regler
• Din sim får gifta sig/skaffa barn med vilken sim som helst, även en sim skapad i Skapa En Simom simmen inte har de speciella anlagen som din sim ska föra vidare.
• Varje gång du ska välja egenskaper åt en sim måste du slumpa dem.
• För att räknas som arvvinge (som ska föra släkten vidare) måste simmen ha de speciella anlagen. Arvvingen ska även ha egenskapen Ogillar barn (denna egenskap får du välja åt simmen och behöver inte slumpas fram).
• Du får inte byta hårfärg/ögonfärg på simmarna utan de måste själv slumpas fram av spelet.
• Inga fusk är tillåtna förutom resetSim, moveObjects och eventuella byggfusk.

Extra svårt
Vill du göra utmaningen extra svår kan du även ge din sim en speciell hudfärg som måste föras vidare, då finns det alltså tre saker som måste ärvas för att få en arvvinge.

Utmaningen slutar när du har nått till generation tio och alla de speciella arvsanlagen har förts vidare.


Jag ska göra detta med min nya historia Bolton, men jag ändrar reglerna bara liiite. Till exempel bara med egenskaperna, då jag inte orkar hoppa in och byta egenskaper. :p 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: